Dienst samenlevingsopbouw ontvangt 25 000 euro subsidie voor het project DIGI*STERK. Het project helpt mensen in armoede en groepen met een verhoogd armoederisico om sterker in hun digitale schoenen te staan. De subsidie wordt gebruikt om vormingen rond PC-gebruik op maat uit te werken en een laagdrempelige helpdesk in te richten.

Voor veel mensen blijft werken met de computer een ver-van-mijn-bed-show. Dit in een maatschappij waarin de digitale wereld almaar belangrijker wordt. Vooral wie in armoede leeft of wie een verhoogd risico loopt om in armoede te belanden (zoals senioren,allochtonen,…) vindt vaak moeilijk de weg naar de digitale wereld en mist op die manier heel wat kansen. Daarom wil Dienst samenlevingsopbouw extra inzetten op het dichten van de digitale kloof.

 

Het toekennen van de subsidie door staatssecretaris voor Asiel, Migratie en Armoedebestrijding Maggie De Block is het startschot hierrond nog intensiever te werken. Concreet wil dit zeggen dat de dienst diverse praktische vormingen rond PC-gebruik zal inrichten op maat van de doelgroep. Dit om mensen te leren hoe simpele PC-toepassingen het leven kunnen vergemakkelijken op vlak van diverse thema’s. De dienst richt zich vooral op vormingen rond tewerkstelling, maar ook andere thema’s zoals energie, budgetbeheer, mobiliteit en onderwijs, komen aan bod . Naast deze brede waaier aan vormingen voorziet de dienst voldoende vrije oefenmomenten en individuele begeleiding. Tot slot organiseert de dienst een laagdrempelige helpdesk.